Epres-joghurt muffin
2004.06.09. 12:29
Hozzávalók: 20 dkg eper 1 citrom leve 13 dkg cukor 12 dkg vaj 2 tojás 1,5 dl eperjoghurt ½ dl tej 25 dkg liszt ½ csomag sütőpor porcukor
Elkészítés: Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret. A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
|