Banános-epres muffin
2004.06.09. 12:29
Hozzávalók: 1 érett banán 5 dkg eper 25 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna 5 dkg apróra vágott csoki 1 tojás 0,7 dl olaj 12 dkg cukor 5 dkg eperszósz 12 dkg epres joghurt 8 dkg eperlekvár
Elkészítés: A banánt villával összetörjük, az epreket apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokival. A tojást az olajjal, a cukorral, az eperszósszal, a joghurttal és a banánpürével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A kivajazott muffinformákat félig megtöltjük a masszával, mindegyikre teszünk egy kanálnyi eperlekvárt, majd ismét egy réteg massza következik. 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
|